JARNÍ ŠKOLNÍ DRUŽINA

Mezitím, co se nám zdálo o tom, že jsme pohádkové postavičky v čele se zebrou (viz. foto), venku nám jaro probudilo přírodu, v družině zase probudilo děti ze ,,zimního“ spánku.

I když se děti probudily v pyžamech, velmi rychle se probraly a v plné síle už řádí na dětském a workoutovém hřišti. Pokud se zrovna netočí na kolotoči, tak jedou na skluzavce, nebo frčí hasičským autem. Občas visí hlavou dolů jako netopýři, ale naučily se třeba i ručkovat, dělat kotoul na hrazdě a další opičí cviky.

Nad školním hřištěm nám vyrůstají domečky pro skřítky. V altánu si malujeme a povídáme o všem možném, třeba kam poletíme letadlem, nebo kdo se nejvíc těší do bazénu. A na školním hřišti je v hlavní roli fotbal, kdy se zápasů účastní i děvčata.

Vevnitř zase vyrábíme přáníčka, skládáme motýlky, ťupáme rozkvetlé stromy, zdobíme vajíčka a tiskneme omalovánky na přání. V oblibě mají děti i deskové a stolní hry, anglické pexeso, nebo třeba ortopedický chodník, který přispívá správnému vývoji dětské nohy a zejména podporuje smyslové vnímání. Chlapci si rádi hrají s legem a staví dominovou dráhu. Občas si jen povídají a relaxují na gauči.